Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
875
1, Egy négyszög oldalai a = 1,2 cm, b = 1,8 cm, c = 2,4 cm, d = 3,3 cm. Kicsinyített képén d = 2,2 cm. Mekkora a kicsinyített kép többi oldala?
2, Egy négyszög oldalai 10 cm, 15 cm, 20 cm és 25 cm. A hozzá hasonló négyszögben a legnagyobb és legkisebb oldal összege 28 cm. Határozzuk meg ez utóbbi négyszög oldalainak hosszát.
3, Egy négyszög oldalai úgy aránylanak egymáshoz, mint 1: 1/2 : 2/3 : 2. A hozzá hasonló négyszög kerülete 75 cm. Határozzuk meg az első négyszög oldalainak hosszát.
4, Egy ötszög oldalai 35 cm, 14 cm, 28 cm, 21 cm és 42 cm. A hozzá hasonló ötszög legkisebb oldala 12 cm. Határozzuk meg a többi oldal hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
0