Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
1,Egyenlő szárú háromszög alapja 16 cm, szárai 17 cm hosszúak. Határozza meg a magasságot, számolja ki a háromszög területét?
2,Egy 1,2 m hosszú kétágú létrát 0,8 m szélességben lehet a földön kinyitni. Eléri-e a3 m magasságban lévőcsillárt a 154 cm magas háziasszony, ha a karját még 40 cm magasra tudja kinyítni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, suli, kozepsuli
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
1

1)
m²=17²-(16:2)²=225⇒m=15 cm T=(16·15):2=120 cm²
1

Csatoltam képet.
1