Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
596
X
- - 1 > -x+1 grafikus abrazolas
2 =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két pontot jelölsz az egyenesről, és azokat összekötve kapod meg a képét; az x-tengelyen elmész a 0-hoz, ekkor x helyére beírjuk a 0-t és kiszámoljuk a függvényértéket: (0/2)-1=0-1=-1, tehát a 0-tól lefelé kell lépnünk 1-et, így megkapjuk az egyenes egy pontját. Most menjünk el az 1-hez és számoljuk végig: (1/2)-1=(1/2)-(2/2)=-1/2, ezzel csak az a baj, hogy nem tudjuk pontosan ábrázolni, így keressünk egy másik helyet. Menjünk el a 2-höz, ekkor (2/2)-1=1-1=0, tehát ahol most vagyunk, ott lesz a másik pontja az egyenesnek.

Mivel két pont egyértelműen meghatároz egy egyenest, ezért ezeket összekötve kapjuk az egyenes képét.
0