Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
507
A rombusz olyan négyszög melynek minden oldala egyenlő. Átlói merőlegesek, melyeket e és f betűvel szoktunk jelölni. Rajzolj egy rombuszt írd rá a jelöléseket! Írd le : K=4*a, T=e*f:2
Számítsd ki a rombusz kerületét és területét ha oldala a=5,8cm, átlói: e=78mm és f=4,6cm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kerülete:
4×5,8= 23,2 cm
Területe:
78mm= 7,8 cm
7,8×4,6/2= 17,94 mm
0