Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Mekkora a nyomása 20 g H2 gáznak, 27°C hőmérsékleten, ha térfogata 24 dm3 ?
A H2 moláris tömege 2 g/mol.
Köszönöm a segítségeteket, ezen rágódom és nemtudom megoldani :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok
m=2·10-2kg
M=2·10-3kg/mol
T=300K
V=2,4·10-2
R=8,314J/mol·K
(p·V)/T=(m/M)·R
⇒p=(m·R·T)/(V·M)=(2·10-2kg·8,314J/mol·K·300K)/(2,4·10-2m³·2·10-3kg/mol)=1039,25·10³=1,03925·10⁶Pa=10³kPa
0