Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín és térfogat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1756
Egy kocka éle 5 centiméterrel hosszabb, mint egy másik kocka éle. Mekkora a kocka felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bocsánat, a helyes kérdés:
Egy kocka testátlója 3 centiméterrel hosszabb, mint az oldaléle. Mekkora a kocka felszíne és térfogata?
0

Oldalél: a
Lapátló: l^2=a^2+a^2 =› l=sqrt(2)*a
Testátló: t^2=a^2+l^2 =› t=sqrt(3)*a

sqrt(3)*a=3+a
(sqrt(3)-1)*a=3
a=3/(sqrt(3)-1)

kiszámolod, aztán

A=6*a^2
V=a^3
0