Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1096
Havonta 1,5 cm-t nő a hajam.
a; Mennyit nő a hajam egy év alatt?
b; Vajon egy év múlva leér-e a derekamig, ha most a hátam közepéig ér?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Számtan, matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nos, ha havi 1.5 cm-t nő, akkor:
a; Egy év = 12 hónap
12*1.5=18 cm-t fog nőni egy év alatt a haj

b; Jó kérdés, a hát közepe-derék távolság ha 18 cm, vagy annál kisebb igen, ha nem, nem.



Ha számtani sorozattal kell megcsinálni:
a1=1.5
a12=x

Tudjuk, hogy d=1.5 cm, így a 12. hónapban 12d=12*1.5=18 cm-t nő
Módosítva: 9 éve
0