Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni a matek házi megoldásában.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1878
Imre reggel 8 órakor kerékpáron elindult a szomszédos faluba, és 16 km/h átlagsebességgel haladt. Fél órával később motorkerékpárral utánament Béla, aki 40km/h átlagsebességgel követte Imrét.Mikor érte utol Imrét a motoros? Ekkor hány kilométerre voltak a falujuktól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Fél óra alatt 8 km-t tett meg Imi.
40-16=24 a sebességkülönbség Béci javára.
A kérdés, hogy 24km/h-val haladva mennyi idő alatt tesz meg Béci 8 km-t. v=s/t s/v=t 33,3 perc alatt, vagyis 9óra 3 perckor érte utol.
A kérdésre, hogy mikor érte utol (km-ben) az adja meg, hogy 40km/h-val 33,3 perc (0,55 óra) alatt mekkora utat tesz meg Béci

v=s/t v*t= 40*0,55=22,2km-nél. találkoznak.
0