Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1057
. Egy húrnégyszög adott körüljárási irány szerinti szögeinek aránya 3:2:3:4.
Számítsuk ki a négyszög szögeit!

2. Mekkorák annak a húrnégyszögnek a szögei, amelynek két külső szöge
70° és 65°?

3. Egy húrnégyszög három szögének aránya 2:4:3. Számítsuk ki a négyszög
szögeit! Hány megoldása van a feladatnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A húrnégyszög szemközti szögeinek összege 180°.
ha körüljárás irányában vannak a szögek arányai, akkor tegyük fel, h az első alfa majd béta, gamma, delta
egymással szemben az alfa és a gamma, a béta és a delta vannak.
először ki kell számolni, hogy egy egység hány fok.
3+3=2+4=6
180/6= 30°
Ellenőrzés:
3×30= 90
2×30= 60
3×30=90
4×60=120
A megoldás helyes.
0