Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
583
Az y=mx+n egyenlet megoldásegyenese tartalmazza az A(2,3) és B(4,5) pontokat.
Határozd meg az m és az n együtthatókat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Beírod x és y helyére a koordinátákat:

3=m*2+n }
5=m*4+n }, mivel egyszerre kell teljesülniük, ezért egyenletrendszert alkotnak, ezt pedig már meg tudjuk oldani; kivonjuk egymásból a két egyenletet:

2=2m, erre 1=m adódik, ezt visszaírjuk valamelyik egyenletbe (az elsőbe):

3=2*1+n, erre 1=n adódik, tehát a keresett egyenes egyenlete:

y=x+1.
0