Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikalecke

Főoldal » Általános iskola » Fizika
4591
A jég sűrűsége 900 kg/m3 (ez egy tört)
a) Mekkora a tömege az 1 m3 térfogatú jégnek?
b) Mekkora a térfogata 900 kg tömegű jégnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
a,
Tömeg = Térfogat * Sűrűség = 900kg/m³ * 1m³ = 900g

b,
Térfogat = Tömeg / Sűrűség = 900kg / 900kg/m³ = 1 kg
1

A sűrűség egységnyi köbméterre eső tömeg. Szóval a megadott 900 kg/köbméter annyit tesz, hogy egy köbméter jég tömege 900 kg. Ha így nézed, máris válaszolni tudsz a kérdésekre.

a) 1 köbméter jég tömege 900 kg.
b) 900kg jég térfogata 1 köbméter.
0