Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Nyelvtanos irodalom házi

23
Ezekkel az összetett szavakkal kell fogalmazást írni:

Hernyórágta, útilapú, világtenger, szabadságszerető, nagyravágyó, messzelátó, ezerarcú, babafürdető, kisgyerek, védőoltás, naptej, közreműködik, tönkretesz, szobafestő, függönytartó, félrehúzni, véráztatta, hegytető, műhold, hazaszerető, emlékmű.

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nyelvtan, irodalom, fogalmazás, összetett szavak, Összetett szó, sürgős
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Volt egyszer egy szabadságszerető, nagyravágyó, nem valami messzelátó kisgyerek. Látni akarta milyen a világtenger, hegytető és milyen egy emlékmű.
Szobafestő az apja, nap mimt nap műholdot nézegető anyja van. Őket épp most kergeti az ki a világból, azzal, hogy a függönytartót, a macskája közreműködésével tönkre tette. Ő csak megpróbálta félrehúzni - ezt magyarázza-, de a szülőket meggyőzni nem lehet. Mert ő mindig ilyeneket csinál, szétkeni a naptejet, nem engedi, hogy védőoltást kapjon, eltöri a műanyag babafürdetőt, meg ilyenek. Lehet, hogy a szidás tette, lehet, hogy a nagy képzelőereje, de nagyon rosszat álmodott a kisgyerek. Először azt látta, hogy egy útilap ég el véletlen egy hölgy kezében, aztán azt, hogy véráztatták a hegytetők, a világtenger egyszer csak akkora lett, mint egy esőscepp, aztán hirtelen felébredt. Mostantól inkább marad hazaszerető!
1