Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki stud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
3 kérdés van:

1. Bizonyos munkát két dolgozó együtt tevékenykedve 6 nap alatt végez el. Ha az egyik
egyedül 10 nap alatt végzi el a munkát, akkor a másik hány nap alatt végzi el egyedül?
2. Egy munkát az A és B szerelő együtt 20 nap alatt végezné el. 12 napi együttes munka
után az A szerelő más munkát kap, és a visszamaradt munkát B egyedül 12 nap alatt
fejezi be. Mennyi idő alatt lenne készen az A szerelő egyedül az egész munkával?
3. Egy kézilabda-bajnokságon minden csapat minden csapattal pontosan egyszer játszik.
Jelenleg még minden csapatnak 2 mérkőzése hátra van. Eddig összesen 65 mérkőzést
játszottak le. Hány csapat szerepel a bajnokságon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. (1/10+1/x)×6=1
3/5+6/x=1
6/x=2/5
30=2x /:2
X=15
15 nap alatt végezné el.
0