Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
735
1.) Egy háromszög oldalainak a hosszúsága:
a = 12,8 cm
b = 9, 6 cm
c =16,5 cm
A hozzá hasonló másik háromszögben a legkisebb oldal 32 mm. Mennyi a hasonlóság aránya?

2.) Két derékszögű háromszög hasonló. Az egyik háromszög befogóinak hossza 28 cm és 45 cm. Mekkorák a másik háromszög oldalai, ha kerülete 2 m 52 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
0