Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos 3. osztályos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
Sziasztok!

Valaki tudna segíteni ennek a megoldásában?

Nagyon koszonjuk!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Próbáltam egyszerűen leírni:

A kisebbítendő 943, ez nem változik.

235 < 236, 237, 238, 239, 240 ...
240 > 239, 238, 237, 236, 235
Ha mind a kettőnek igaznak kell lennie, akkor:
235<∆<240 (ezek azok a számok, amelyek az előbbi mindkét sorban szerepelnek.)
∆=236, 237, 238, 239 (ezek mind lehetnek kivonandók)
Kisebbítendő-kivonandó=különbség
A 943-ból egyesével ki kell vonni a ∆-höz írt számokat, és azok mind lehetnek különbségek:
943-236=707
943-237=706
943-238=705
943-239=704
Válasz: A különbség 707, 706, 705 és 704 lehet.


2,4,5 -ből kirakható:
245, 254, 425, 452, 542, 524
Ahoz, hogy páratlan legyen, páros számot kell kivonnunk, így csak azok lehetnek kivonandók:
254, 452, 542, 524
Ezeket is mind ki kell vonogatni a 943-ból.
943-254=689
943-452=491
943-542=401
943-524=419
Válasz: A különbség 689, 491, 401 és 419 lehet.
0