Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Művelet elvégzés

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
A: (3√2-√7)(√2+2√7)=?
B: (5-2√3)²=?
C: ³√√33+5³√√33-5

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A: (3√2-√7)(√2+2√7) = 3√2·√2 - √7·√2 + 3√2·2√7 - √7·2√7 =
= 3·2 - √14 + 6·√14 - 2·7 =
= -8 + 5·√14

B: (5-2√3)² = (5-2√3)(5-2√3) = 5·5 - 5·2√3 -5·2√3 + 2√3·2√3 =
= 25 - 20√3 + 4·3
= 37 - 20√3

C: Ezt nem értem. Csak nem tudtad jól leírni a köbgyök jelölést, vagy esetleg köbgyök alatt négyzetgyök is van?
Ha valójában ez: ³√33 + 5³√33 - 5
Akkor = 6·∛33 - 5

Ha pedig mindkét gyök van:
³√√33 + 5³√√33 - 5 = ⁶√33 + 5·⁶√33 - 5 = 6·⁶√33 - 5



0