Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megoldaná ezeket a feladatokat? SOS! Csatoltam képet!

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Levezetéssel, számolásokkal kérném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2459. feladat:
Fokból radiánba a képlet: α⁰ = (α * π) / 180
a)
180⁰ = (180⁰ * π) / 180 = π
90⁰ = (90⁰ * π) / 180 = π/2
45⁰ = (45⁰ * π) / 180 = π/4
60⁰ = (60⁰ * π) / 180 = π/3
30⁰ = (30⁰ * π) / 180 = π/6
90⁰ = (90⁰ * π) / 180 = π/2
b)
360⁰ = (360⁰ * π) / 180 = 2π
270⁰ = (270⁰ * π) / 180 = 3π/2
150⁰ = (150⁰ * π) / 180 = 5π/6
135⁰ = (135⁰ * π) / 180 = 3π/4
120⁰ = (120⁰ * π) / 180 = 2π/3
1

1. feladat:
b)
K = 100 cm
K = 2 * r * π
100 = 2 * r * 3,14
100 = 6,28r
r = 12,5 cm

c)
K = 893 m
K = 2 * r * π
893 = 2 * r * 3,14
893 = 6,28r
r = 142,2 m

d)
K = 75 dm
K = 2 * r * π
75 = 2 * r * 3,14
75 = 6,28r
r = 11,94 dm
1