Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
739
Egy háromszög oldalainak hossza a=8cm, b=9 cm, c= 10 cm. Mekkora részre osztja a B csúcsból induló szögfelező a b oldalt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4 és 5 cm-re
A B csúcs szöge 60°—os, annak a fele 30°, ha meghúzzuk a második szögszárát a 30°-os szögnek az 5 cm-nél szeli át a ,,b" oldalt (vagy 4 cm-nél attól függ honnan nézzük
0