Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1114
a, Mekkora az 5cm magas gúla térfogata, ha alaplapja olyan téglalap, amelynek oldalai 3,5 cm és 5 cm hosszúak?

b, Mekkora az 5cm magas gúla térfogata, ha az alaplapja olyan egyelő szárú háromszög, amelynek alapja 5cm, magassága 4 cm hosszú?

Előre is köszi a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
V=(Talap*M)/3
V=(5*3,5*5)/3=~29,16 cm3

b,
Háromszög területe kell először.
(a*m)/2=(5*4)/2=10 cm2

Gúla térfogata: (Alapterület*Magasság)/3=(10*5)/3=16.67 cm3 a gúla térfogata
1