Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztályos matek doga 4ig

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
Sziasztok!
Pls valaki segítsen.
Hány %-os gyümölcslevet kaphatunk, ha összekeverünk 10liter 80%os almalevet és 12liter 30%os meggylevet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

`10*80+12*30=(10+12)*x`

x = `(10*80+12*30)/(10+12)` = 52,73%-os gyümölcslevet kapunk.
1