Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
3. Csaba és Attila közösen kölcsönzött egy hétre egy csiszológépet, amelyet
Csaba 5 napig, Attila 2 napig használt. Megbeszélték, hogy a kölcsönzési
díjat annak arányában osztják szét egymás között, ahány napot
használták a gépet. Hány forintot kell ebből Attilának fizetnie, ha a
kölcsönzési díj 6650 ft volt?
4. Kati fiatalabb Évánál 3 évvel, Juditnál 4 évvel. Judit és Éva együttes
életkora egy évvel kevesebb Kati évei számának háromszorosánál.
Hány évesek a lányok?
5. Az osztályban 12 tanulónak volt ötöse matematikából, 16 tanulónak pedig
magyarból. 8 tanulónak egyik tárgyból sem sikerült ötöst szereznie.
Hányan járnak az osztályba, ha 6 tanulónak matematikából és magyarból
is ötöse volt?
6. Egy téglalap egyik oldala 2,8cm a kerülete: 17,6cm. Számítsd ki a másik
oldalát és a területét! Mekkora a téglalap átlója?
(segítség: K=2a+2b, T=a*b, az átló Pitagorasz- tételével számolható ki )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4, Kati: x
Éva: x+3
Judit: x+4
Éva+Judit <1 3*Kati
(x+3)+(x+4)+1=3*x -> (a zárójel csak az átláthatóság kedvéért kell)
aztán sima egyenlet:
x+3+x+4+1=3x -> összevonunk
2x+8=3x -> -2x
8=x
Tehát
Kati: 8 éves
Éva: 8+3=11 éves
Judit: 8+4=12 éves
Ekkor Éva+Judit=23 év együtt, ami valóban eggyel kisebb Kati 3x-osánál, ami 24gyel egyenlő.

0