Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
666
1. Határozd meg a, b, c, és d értékét és írd a megfelelő helyre!
a= 2,45 + 3,5*10 a=
b= 34,6 – 234:100 b=
c= (-8) – (-6) + (-13) c=
d *5= 22,5 d=
A fenti eredmények ismeretében határozd meg e és f értékét !
e= 3a + 2c e=
f= 4b – 5d f=
2. Három dobozban összesen 150 db teniszlabda van. A másodikban kétszer
annyi, mint az elsőben, a harmadikban hatod annyi, mint a másodikban.
Hány labda van a dobozokban külön-külön? ( rajzolj, az első dobozban
legyen X labda és írd fel egyenlettel )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
A=-49/680
B=1730/167
C= -1/7
D=0

2.
x+2x+2x/6=150 /*6
6x+12x+2x=900
20x=900 /:20
x=45
Második doboz:90; első doboz 45; harmadik doboz 15; összesen 150
0