Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - Egyszerű gépek

Főoldal » Középiskola » Fizika
344
Állócsigával 40 kg terhet akarunk felemelni 6 m magasságig. Mekkora erőt kell kifejtenünk, mennyi munkát végzünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `m*g` = `40kg*10m/s^2` = 400 N

W = `F*s` = `400N*6m` = 2400 J
0