Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Segitenetek megoldani??
Ez ket masfajta egyenlet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x-5)*(x+5)-(x+3)x(+5)=4(3x-8)
-4x2-15x-25=12x-32 /-12x +32
-4x2-27x+7=0
másodfokú egyenletképlettel megoldjuk; kijön
x1=-7
x2=1/4

(x-2)^3+(x+3)^3-x^3-4x^2=x^2(x-1)+19x-1
x^3+39x-x^2+19=x^3-x^2+19x-1 /+1
x^3+39x-x^2+20=x^3-x^2+19x /-x^3 -19x +x^2
20x=-20 /:20
x=-1
Módosítva: 9 éve
0