Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség-Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
Az 1 négyjegyű szám: 1000
Az utolsó négyjegyű szám: 9999

Tehát összesen 9000 darab négyjegyű szám van. Ezek fele páros, fele pedig páratlan, tehát összesen: 9000 : 2 = 4500 darab négyjegyű páros szám van.

2. feladat:
Az 5 ember mibndegyike leül a moziban, tehát minden elemet felhasználunk a rendezésnél, ezért ez egy permutáció. Mivel ugyanaz az ember nem ülhet le kétszer, ezért nincs ismétlődés.
Ismétlés nélküli permutáció
Pn = P5 = 5! = 120

Tehát 120 féleképpen ülhetnek le.
0