Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség-Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Sziasztok! Tudna valaki segíteni?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. feladat:
Létszám: 27 fő
1 ember 26 emberrel ökölpacsizik (saját magával nem)
27 ember 27 * 26 ökölpacsit csinálna, de minden üdvözlést kétszer számoltunk, mert mindkét félnél számításba vettük, ezért a helyes megoldás: 27 * 26 / 2 = 351 üdvözlés volt.

4. feladat:
45 számból csak 6-ot választunk ki, tehát nem használunk fel minden számot. A kiválasztott számok sorrendje lényegtelen, tehát ez egy kombináció. Ugyanazt a számot nem jelölhetjük meg többször, tehát nincs ismétlődés.
Ismétlés nélküli kombináció
C456 = (45 alatt a 6) = 45! / [6! * (45 - 6)!] = 45! / (6! * 39!) = 8145060 darab különböző szelvényt lehet kitölteni.
0