Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hazi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Henger adatai
dhenger = 30 cm
rhenger = 15 cm

Gömb adatai:
Vgömb = 4000 cm3
Ha a gömböt beledobjuk a fazékba, akkor a fazékban lévő víz térfogata a gömb térfogatával fog növekedni. (Arkhimédész törvénye)
A víz felveszi a fazék alakját, tehát a megnövekedett vízmennyiség is henger alakú lesz.
Tehát:
Vvíz = rhenger2 * π * M
4000 = 152 * 3,14 * M
4000 = 225 * 3,14 * M
4000 = 706,5 * M / : 706,5
5,66 = M

Tehát 5,66 cm-rel fog megemelkedni a víz a fazékban.
1