Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hf?

Főoldal » Középiskola » Matematika
434
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
M = 4a ("a" az alapél)
A = 600 cm2
V = ?
A négyzetes hasáb felszíne: (határolólapok területeinek az összege)
A = 2a2 + 4 * a * M
Behelyettesítünk a képletbe:
600 = 2a2 + 4 * a * (4a)
600 = 2a2 + 16a2
600 = 18a2
33,33 = a2
a =  33,33  = 5,77 cm

A hasáb térfogata:
V = a2 * M = a2 * (4a) = 4a3 = 4 * 5,773 = 768,4 cm3
1