Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
719
Egy erdőben 2017-ben 10.000 fa van,és minden évben 5%-kal nő az erdőben lévő fák száma
a.)Hány fa lesz az erdőben egy év múlva,2018-ban?
b.)hány fa lesz az erdőben újabb egy év múlva,2019-ben?
c.)Hány fát vághat ki az erdészet 2020-ban,ha az erdő 12%-nak a kivágására kaptak engedélyt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, százalék
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.) 10000x1,05=10500 fa
b.) 10500x1,05=11025 fa
c.) 11025x1,05=11576,25 fa van 2020-ban ennek 12%-a = 1389,15 fa
0