Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
Adjuk meg az x értéket a következő esetekben!
(Kép)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A log(a)x=b logaritmus esetén használhatjuk azt az összefüggést, miszerint a^b=x

k.,

Ebben az esetben x=(1/√2)^1/2, de az 1/2-dik hatványról tudjuk, hogy valójában gyökvonást jelent:

(1/√2)^1/2=√1/√√2=1/2^1/4=2^-1/4=0,8409

l.,

Itt pedig x=(1/√3)^-2=1^-2/√3^-2=1/(1/3)=3

Tehát x=3
0