Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb térfogata, felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
Egy gömb térfogata 100 cm³. Mekkora a felszíne?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
gömb, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V = 100 cm3
A = ?
V = (4 * r3 * π) / 3
100 = (4 * r3 * 3,14) / 3 / * 3
300 = 12,56 * r3 / : 12,56
23,89 = r3
r = 2,88 cm

A = 4 * r2 * π = 4 * 2,882 * 3,14 = 104,18 cm2
1