Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb térfogata, felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Egy gömb felszíne 1000 m². Mekkora a térfogata?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
gömb, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A = 1000 cm2
V = ?

A = 4 * r2 * π
1000 = 4 * r2 * 3,14
1000 = 12,56 * r2 / : 12,56
79,62 = r2
r =  79,62  = 8,92 cm

V = (4 * r3 * π) / 3 = (4 * 8,923 * 3,14) / 3 = 2971,41 cm3
1