Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb térfogata, felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
641
Mekkora annak a gömbnek a térfogata és a felszíne, melynek sugara 110 cm?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
gömb, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = 110 cm
A = ? , V = ?

A = 4 * r2 * π = 4 * 1102 * 3,14 = 151976 cm2

V = (4 * r3 * π) / 3 = (4 * 1103 * 3,14) / 3 = 5572453,33 cm3
1