Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni megoldásban sos!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
16. feladat:
A2 -> A3 *2
A3 -> A4 *2
A4 -> A5 *2
A5 -> A6 *2

Tehát: A2 -> A6 *24 = 2 * 2 * 2 * 2 = 16

Helyes válasz: B

17. feladat:
Azok a kockák vannak 2 oldalukon zöldre festve, amelyek az éleknél vannak középen. Mivel a kocka 4X4X4-es így minden élnél 2 ilyen kocka van. A csúcsokban levőket nem számoljuk, mert azok 3 oldalukon festettek.
A kockának összesen 12 éle van, tehát 2 oldalán festett kockák száma: 12 * 2 = 24 darab.

Helyes válasz: D

18. feladat:
Behelyettesítjük x helyére az x = 2,8-et:
Bal oldal: x - 2,4 = 2,8 - 2,4 = 0,4
Az egyenlet jobb oldalának is 0,4-del kell egyenlőnek lenni. Oda is behelyettesítünk x = 2,8-et.
3 * (x - 1,1) = 3 * ( 2,8 - 1,1) = 3 * 1,7 = 5,1
2 * (3 - x) = 2 * (3 - 2,8) = 2 * 0,2 = 0,4
3 * (x + 1,1) = 3 * ( 2,8 + 1,1) = 3 * 3,9 = 11,7
2 * (3 + x) = 2 * (3 + 2,8) = 2 * 5,8 = 11,6

Helyes válasz: B

19. feladat:
1. lakás:
Alapterület: 70 m2
Ár: 65000 euró
2. lakás négyzetméterenként ára: 65000 : 70 = 928,57 euró/m2

2. lakás:
Alapterület: 56 m2
Ár: 32000 euró
2. lakás négyzetméterenként ára: 32000 : 56 = 571,43 euró/m2

3. lakás:
Alapterület: 42 m2
Ár: 26000 euró
2. lakás négyzetméterenként ára: 26000 : 42 = 619,05 euró/m2

4. lakás:
Alapterület: 65 m2
Ár: 47000 euró
2. lakás négyzetméterenként ára: 47000 : 65 = 723,08 euró/m2

Helyes válasz: A
1