Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
11. feladat:
Iván: 480 : 3 = 160 euró
Maradék: 480 - 160 = 320 euró
Lea : Diána = 3 : 1
Lea = 3x
Diána: x
3x + x = 320
4x = 320
x = 80
Lea = 3x = 3 * 80 = 240 euró
Diána = x = 80 euró
Helyes válasz: A

12. feladat:
A megadott zeneszámok: 52 + 11 + 79 + 16 =158 zeneszám (a rock nélkül)
Mivel a rock 21%, akkor a többi: 100% - 21% = 79%

Tehát:
79% = 158 db
21% = ?
1% = 158 : 79 = 2
21% = 21 * 2 = 42 db rock zeneszám van a telefonon.

Helyes válasz: D

13. feladat:
A teszt: 42 fő
B teszt: 53 fő

1. Lehetséges, hogy az A formán 6-tal kevesebb tanuló dolgozott, mint a B formán.

Ha a kérdéses 5 tanuló mindegyike A formán dolgozott, akkor az A száma: 42 + 5 = 47 lenne, ez éppen 6-tal kevesebb az 53-nál, tehát az állítás lehet igaz.

2. Lehetséges, hogy a B formán 11-gyel több tanuló dolgozott, mint az A formán.
Az adatok szerint jelenleg a B formán 53 - 42 = 11 tanulóval többen dolgoztak. A kérdéses 5 tanulót nem tudjuk úgy elosztani a két forma között úgy, hogy a 11 különbség megmaradjon, tehát az állítás hamis.

Helyes válasz: A

14. feladat:
1/3 + 1/3 * 1/3 + 1/3 = (műveleti sorrend miatt szorzással kezdünk) 1/3 + 1/9 + 1/3 = 3/9 + 1/9 + 3/9 = 7/9 = 7 : 9 = 0,77777

Helyes válasz: B

15. feladat:
52 = 5 * 5 = 25
43 = 4 * 4 * 4 = 64
34 = 3 * 3 * 3 * 3 = 81
25 = 2 * 2 * 2 * 2 * 2 = 32

Helyes válasz: C
1