Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
975
Mekkora annak az egyenes hasábnak a térfogata és felszíne, amelynek a magassága 2 cm, az alaplapja 3 cm? Vázold föl a hasáb hálóját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2

M = 2 cm
a = 3 cm
Feltételezem, hogy 3 cm élű négyzet az alaplap (négyzetes hasáb vagy négyzetes oszlop)
A = ?
V = ?
A = 2 * a * a + 4 * a * M = 2 * 3 * 3 + 4 * 3 * 2 = 18 + 24 = 42 cm2
V = a * a * M = 3 * 3 * 2 = 18 cm3

A hasáb testhálója pl. egy T alak, ahol a T szára 4 db téglalap egymás alatt, melyeknek vízszintes oldala (a közös oldalak) 3 cm, a függőleges oldalik pedig 2 cm.
A legfelső téglalap függőleges oldalához balra és jobbra is hozzárajzolunk egy-egy 2cm oldalú négyzetet (T betű felső vízszintes része).
1