Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsèg!

Főoldal » Középiskola » Kémia
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

Az 50 ml oldatban van `50/1000*2` = 0,1 mol kénsav.

A másik oldatban van `43*0.136/58.5`= 0,1 mol NaCl.

80 %-os reakció esetén keletkezik 0,08 mol `NaHSO_4`; ugyanakkor 0,02 mol NaCl megmarad.

Az oldat teljes tömege 43 + `50*1.14` = 100 g

Így aztán csak azt kell kiszámolnunk, hogy az adott mólok hány g-ok, így meg is lesz a %-os mennyiség.

`M_(NaHSO_4)` = 120 `g/(mol)`

`0.08*120` = `color(red)("9,6" %)` `NaHSO_4`-ot és `0.02*58.5` = `color(red)("1,17" %)` NaCl-ot tartalmaz a keletkező oldat.
0