Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segiteni

Főoldal » Középiskola » Matematika
300
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
b,


második egyenletet szorzod kettővel és hozzáadod az elsőt.

II. 8x+2y=34

I. + II. : 5x-2y+8x+2y = 31+34

13x = 65

x = 5

I. `5*5-2*y` = 31

25-2y = 31

2y = -6

y = -3

c,

Mint az elsőnél:

II. 2x-4y=8

I. + II. : 3x+4y+2x-4y = 7+8

5x = 15

x = 3

I. `3*3 + 4*y` = 7

9+4y = 7

4y = -2

y = `-1/2`

Ellenőrzés!
0

h,

II. 12x-6y = 4

I. + II. : 4x+6y+12x-6y = 4+4

16x = 8

x = `1/2`

I. `4*1/2+6y` = 4

2+6y = 4

6y = 2

y = `1/3`
0

a, Itt a másodikat néggyel szorozzuk, majd kivonjuk egymásból a két egyenletet:

II. 4x-8y = -32

I. - II. : 4x+3y-4x+8y = 1-(-32)

11y = 33

y = 3

II. x-`2*3` = -8

x = -2
0