Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazállapot-változások

Főoldal » Középiskola » Fizika
287
Sziasztok!

A képeken található 5 db feladatban szeretném a segítségeteket kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, halmazállapot-változások
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

4.26.

`Q = m_(Ni)*L_(Ni)` = `5*2.6*10^5` = 1300000 J = 1300 kJ

4.28.

`Q_1` = `c_j*m_j*DeltaT` = `2000*1*(5-0)` = 10000 J

`Q_2` = `L_j*m_j` = `330000*1` = 330000 J

`Q=Q_1+Q_2` = 10000 + 330000 = 340000 J = 340 kJ

4.33

`Q=L_v*m_v`

`m_v= Q/L_v` = `10^5/(2.3*10^6)` = 0,0435 kg = 43,5 g


4.34.

Ehhez kell még egy-két adat, pl a víz forráshője és fajhője.

`L_v` = 2256 `(kJ)/(kg)`

`c_v` = 4,18 `J/(kg)`

Q=`m*(c_v*DeltaT+L_v)` = `0.5*(4.18*(100-20)+2256)` = 1295,2 kJ


4.31

A magnézium által felvett hő:

`Q= c_(Mg)*m_(Mg)*DeltaT` = `1100*0.05*(20-0)` = 1100 J

Ennyi hőt ad le a jég/víz:

1100 = `L_j*m_j`

`m_j` = `1100/(3.3*10^5)` = `3.dot(3)*10^(-3)` kg = `3.dot(3)` g
0