Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell ezt a feladatot megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1250
Egy köralakú versenypálya 10 km hosszú. A startvonalról két autó egyszerre egy irányba indul el. Az egyik 130 km-t a másik 120km-t tesz meg óránként. A gyorsabb autó mennyi idő múlva körözi le a lassabb autót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Körpálya hossza: 10 km
1. autó sebessége: v1 = 130 km/h , azaz 1 óra alatt 130 : 10 = 13 teljes kört tesz meg.
2. autó sebessége: v2 = 120 km/h , azaz 1 óra alatt 120 : 10 = 12 teljes kört tesz meg.
A gyorsabb autó 1 óra alatt pontosan 1 körrel többet tesz meg, tehát az indulás után 1 órával kőrözi le a lassabb autót.

1