Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni nekem?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
750
Két kerékpáros egyszerre indul el a körpályán egy irányba. Egyikük sebessége 8 m/s a másiké 6 m/s a pálya 240 m hosszú. Hány kört tesz meg a gyorsabb kerékpáros míg újra együtt lesznek a rajtvonalnál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

240 m : (8 m/s - 6 m/s) =120 s múlva találkoznak újra, ezalatt a gyorsabb kerékpáros 120 s · 8 m/s = 960 m - t tesz meg, ami 960 m : 240 m = 4 kör.
0