Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika! Coulomb törvény

Főoldal » Középiskola » Fizika
336
Valaki részletesen levezetné nekem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2,

r = 1 m

F = `10^(-3)` N

`Q_1=Q_2`

`F=k*(Q_1*Q_2)/r^2`=`k*Q^2/r^2`

`Q=root()((F*r^2)/k)` = `r*root()(F/k)` = `1*root()(10^(-3)/(9*10^9)` = `3.dot(3)*10^(-7)` C


3,

F = 10 N

`Q_1=Q_2` = 1 C

`F=k*(Q_1*Q_2)/r^2`=`k*Q^2/r^2`

`r=root()((k*Q^2)/F` = `Q*root()(k/F)` = `1*root()((9*10^9)/10)` = `3*10^4` m
0