Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika! Coulomb törvény

Főoldal » Középiskola » Fizika
591
A képen ott van a megoldás, de nem tudom, hogy jött ki. Valaki levezetné nekem, mert az nem megy...Be tudom helyettesíteni meg minden, de az egyenletrendezés nem megy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`F = k*(Q_1*Q_2)/r^2` = `k*(Q_1*(2*Q_1))/r^2` =`k*(2*Q_1^2)/r^2`

`Q_1` = `root()((F*r^2)/(2*k))` = `root()((0.015*0.1^2)/(2*9*10^9))` = `9.13*10^(-8)` N
0