Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni matematikában?

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
(x+3) a másodikon
(x+y a másodikon) a másodikon
(3x+2y) a másodikon
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(x+3)^2 = x^2+6x+9
(x+y^2)^2 = y^4+2xy^2+x^2
(3x+2y)^2 = 9x^2+12xy+4y^2
1

(x + 3)2 = x2 + 2 * x * 3 + 32 = x2 + 6x + 9

(x + y2)2 = x2 + 2 * x * y2 + (y2)2 = x2 + 2xy2 + y4

(3x + 2y)2 = (3x)2 + 2 * 3x * 2y + (2y)2 = 9x2 + 12xy + 4y2
Módosítva: 5 éve
0