Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS. VALAKI TUD SEGÍTENI? EGYSZERŰ MATEK.

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
(x+3) a másodikon
(x+y a másodikon) a másodikon
(3x+2y) a másodikon
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, Középiskola
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x + 3)2 = x2 + 2 * x * 3 + 32 = x2 + 6x + 9

[(x + y2)2 = x2 + 2 * x * y2 + (y2)2 = x2 + 2xy2 + y4

(3x + 2y)2 = (3x)2 + 2 * 3x * 2y + (2y)2 = 9x2 + 12xy + 4y2
0