Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SURGOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Valaki kerlek segitsen!!!Bontsatok primtenyezok szorzatara
a)4x a masodikon +20 b)18x a 3-dikon -8x a 2-dikon +4x c)5(x-3)+x(x-3) d)3x a 3-dikon -18x a 2-dikon +27x e)x a 2-dikon 8x+12
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szorzattá kell alakítani a kifejezéseket, nem?

a)
4x2 + 20 = 4 * (x2 + 5)

b)
18x3 - 8x2 + 4x = 2x * (9x2 - 4x + 2)

c)
5(x - 3) + x(x - 3) = (x - 3) * (5 + x)

d)
3x3 - 18x2 + 27x = 3x * (x2 - 6x + 9) = 3x * (x - 3)2

e)
x2 + 8x + 12 = x2 + 2x + 6x + 12 = x * (x + 2) + 6 * (x + 2) = (x + 2) * (x + 6)

x2 - 8x + 12 = x2 - 2x - 6x + 12 = x * (x - 2) - 6 * (x - 2) = (x - 2) * (x - 6)
0