Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Csak az első sorban kéne segíteni, hogy ez alapján lássam hogyan kell a többit megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az első sort megmutattam a képen.
A második sorhoz: 0.2 = 1 / 5.
0

1. sor:
sinα = 3/5
Behelyettesítünk a sin2α + cos2α = 1 összefüggéstbe:
(3/5)2 + cos2α = 1
9/25 + cos2α = 1
cos2α = 1 - 9/25
cos2α = 25/25 - 9/25
cos2α = 16/25
cosα =  16/25  = 4/5 (A -4/5 nem megoldás, mert α hegyesszög.)

Tudjuk, hogy tgα = sinα / cosα
Ebbe behelyetrtesítve kapjuk, hogy:
tgα = (3/5) / (4/5) = (3/5) * (5/4) = 3/4

Tudjuk, hogy ctgα = 1/tgα
Ebbe behelyettesítve megkapjuk, hogy:
ctgα = 1/(3/4) = 1 * (4/3) = 4/3

A többi sor meghatározásakor is ezeket a trigonometrikus összefüggéseket kell alkalmazni.
0