Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!!!!!! Nagyon fontos fizika tz segítségre lenne szükségem

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1968

Írj I vagy H betűt az egyes mondatok elé aszerint, hogy igaz vagy hamis állítást tartalmaznak!
a) ............ A sós víz jobban vezeti az áramot, mint a tiszta víz.
b) ............ A sós víznek nagyobb az ellenállása, mint a tiszta víznek.
c) ............ Az áramvezetés mindig veszélyes az emberi szervezet számára.
d) ............ Az áramvezetés természetes élettani folyamat az emberi szervezet számára.
e) ............ Az emberi test jó elektromos vezető.
f) ............ A nedves bőrfelület jobb vezető, mint a száraz.
g) ............ Az emberi testben néhány millivolt feszültség mindig jelen van.
h) ............ Az áramütés jótékony hatású is lehet: felgyorsítja a sejtek közti információáramlást.
i) ............ Az áramütés miatt a test nedveiben kémiai változások is bekövetkezhetnek.
j) ............ Az áramütést követően még nem múlik el az életveszély a vérben kialakuló légbuborékok miatt.
k) ............ Az egytized milliamper erősségű áram még nem veszélyes.
l) ............ Az emberi szervezet számára 50 V feszültség még teljesen veszélytelen.


Egy csillárban 5 izzó található egy áramkörön.
a) Ha az egyik izzó kiég, akkor a többi még világít. Hogyan kötötték be őket?
......................................................................................................................................
b) Mekkora az egyes izzókra eső feszültség?
......................................................................................................................................
c) Mit tudhatunk az egyes izzókon átfolyó áram erősségéről?
............................................................................................................


Írd be a táblázat megfelelő helyére az alábbi összefüggéseket!
Ifő = I1
+ I2 I = állandó U = állandó
Ufő = U1
+ U2 Re
< R1
, Re
< R2 Re
= R1
+ R2
Soros kapcsolás Párhuzamos kapcsolás
Feszültség
Áramerősség
Ellenállás

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOSSSSS
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
0