Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hf?

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mhenger = 5 cm

A kúp és a henger azonos alapú, azaz sugaruk megegyezik.
Vhenger = Vkúp

Vhenger = r2 * π * Mhenger = 5π * r2 cm3
Vkúp = 5π * r2 cm3

A kúp térfogata:
Vkúp = (r2 * π * Mkúp) / 3

A térfogatok egyenlősége miatt:
r2 * π * Mkúp) / 3 = 5π * r2 /* 3
r2 * π * Mkúp = 15π * r2 /: r2 ; : π
Mkúp = 15 cm

Tehát a kúp 15 cm magas lesz.
1