Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi feladat SOS?

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
H = 24 cm
V = 800π cm3
A = ?

V = (r2 *π * H) / 3
800π = (r2 * π * 24) / 3
800π = 8 * r2 * π
800 = 8r2
100 = r2
r = 10 cm

A kúp alapkörének sugara, magassága és alkotója egy olyan derékszögű háromszöget határoz meg, amelynek befogói a sugár és a magasság, átfogója pedig az alkotó.
Erre a derékszögű háromszögre felírjuk Pitagorasz-tételét:
r2 + H2 = a2
102 + 242 = a2
100 + 576 = a2
676 = a2
a =  676  = 26 cm

A = π * r ( r + a) = π * 10 * (10 + 26) = 10π * 36 = 360π cm3
0